Jelle Jelle Merchandise Jelle

Over Jelle

Biografie van Jelle Vossen
 
Jelle Vossen (Bilzen, 22 maart 1989) is een Belgisch voetballer die in de aanval speelt. Hij stootte in het seizoen 2006/07 door vanuit de jeugdopleiding van KRC Genk, waar hij in oktober 2011 bijtekende tot aan de zomer van 2016. In mei 2009 debuteerde hij in het Belgisch voetbalelftal.
 
Jeugd
Jelle Vossen begon te voetballen bij de plaatselijke voetbalclub van Eigenbilzen en later KSK Tongeren. Vossen is van nature een offensieve middenvelder, maar kan ook als spits of hangende spits worden uitgespeeld.
Vossen wordt bij Genk gezien als het voorbeeld van de jeugdwerking. Hij is een van de jeugdspelers die bij Genk zijn opgeleid. Tijdens het seizoen 2006/07 maakte hij een doelpunt tegen KSV Roeselare na een invalbeurt zijn eerste goal op het hoogste niveau.
 
Cercle Brugge
Tijdens het seizoen 2009/10 werd Jelle Vossen aan het Cercle Brugge van trainer Glen De Boeck uitgeleend. Daar kreeg de jonge aanvaller meer speelkansen en kon hij zich beter ontwikkelen. Vossen scoorde regelmatig, maar viel uit na een zware blessure. Vossen voerde een tackle uit en brak zo zijn kuitbeen. Pas tijdens de play-offs kwam Vossen terug aan spelen toe.
 
KRC Genk
In de zomer van 2010 keerde hij terug naar Genk. Hij mocht van de club vertrekken, maar toen hij het seizoen opende met twee doelpunten in de eerste match tegen Germinal Beerschot, veroverde hij zelfs een vaste plaats in het elftal van trainer Frank Vercauteren. Na 11 wedstrijden stond zijn teller al op veertien goals, waardoor hij even één van de meest efficiënte spitsen in Europa werd. Ook in Europees verband trof hij regelmatig raak. In vier wedstrijden maakte hij evenveel keer een doelpunt, waaronder twee doelpunten tegen FC Porto. 
Op de 16e speeldag, in de wedstrijd tegen Charleroi blesseerde Vossen zich aan de ligamenten van de enkel. Gevreesd werd dat hij in 2010 niet meer zou spelen. Zijn genezing verliep echter veel sneller dan gepland en op de 19e speeldag, in de wedstrijd tegen Eupen maakte hij zijn rentree, waarbij hij meteen twee keer de bal in het net schoot. 
Op de 40e en laatste speeldag werd hij met KRC Genk Kampioen van België.
Op 1 november 2011 maakte Vossen een doelpunt in de Champions League tegen Chelsea FC. Hierdoor werd het 1-1. Later maakte hij ook een doelpunt tegen Bayer Leverkusen. Deze wedstrijd eindigde eveneens op 1-1.
 
Kijk voor meer informatie op:
 
 
 
 
 
 
Realisatie van Glas Communicatie © Jelle Vossen 2018